Nem állt meg a menetrendszerinti megállónál a vonat Füzesabonynál, az utasok meghúzták a vészféket – videó

Megosztás

A szerelvény lelassított, de a menetrendtől eltérően a masiniszta nem állította meg a szerelvényt. Az utasok a vészfék meghúzása mellett döntöttek, majd több száz métert visszagyalogoltak az állomás felé. Hihetetlen történet a MÁV-ról.

A vészféket kellett meghúznia a füzesabonyi megállónál egy Nyékládháza és Budapest között közlekedő vonat utasának, mivel a járat nem állt meg a menetrendszerinti állomásán – írja az rtl.hu egy olvasójára hivatkozva. A vonat már eleve másfél órás késéssel indult, mivel a mozdony meghibásodott, ezért a kocsikat egy Intercity járathoz kötötték hozzá, ám a portál olvasóját biztosították róla, hogy a vonat így is meg fog állni Füzesabonyban. Majd nem így lett, a vonat csak lassított a településnél, ezért az rtl.hu forrása arra gondolt, hogy meg kellene húzni a vészféket, aztán nem sokra rá a vonat megállt a pusztában. Ahol a füzesabonyi leszállók elhagyták a járművet, majd megkezdték a nyílt pálya melletti hosszú, több száz méteres visszagyaloglásukat a településre.

Az RTL kérdéseket küldött a MÁV-nak az esettel kapcsolatban. Az állami vállalat válaszában arról tájékoztatta a portált, hogy valóban meg kellett volna állnia a vonatnak Füzesabonynál, ám ez nem történt meg és ezért az utasok meghúzták a vészféket és a vonatkísérő személyzet többszöri, nyomatékos kérése ellenére, saját felelősségre elkezdtek leszállni a vonatról. Végül a jegyvizsgálók a nagyjából 30 érintett utast biztonságosan visszakísérték a peronhoz. A MÁV jelenleg azt vizsgálja, hogy miért nem állt meg a kérdéses járat Füzesabonyban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek